Monday, 2 July 2012

rindu !

rindunya aku kat blog nie . yang dulunya jadi teman aku di saat aku sedih , suka , dan ketawa . huaaa .. :) ... bukan xdak masa nak update , tp diri nie bila tengah bahagia , rasa malas nak update . haha . lepas nie nak update setiap masa laa . biaq kawan-2 tak rindu una dah . hat dulunya kawan2 rajin singgah blog una sebab sedih-2 kan ? haha  .. pasnie xdak lagi yang sedih kot . hehe . kalau ada pun buad relex ja nah . :D ..

hati tengah bahagia nie . haha . xdak apa yang bahagia sangat laa .. kdg-2 , wlupun kita bahagia . ada jugak perasaan sedih kan ? manusia mana xdak perasaan to semua . klu xdak to , mmg manusia xdak perasaan laa . hikhik ..

btw , una nak bgtaw , yang dulunya una sedih kehilangan org una cinta 6tahun kan . tp hilangbya kekasih to membawa seribu makna . epas dea hilang x sampai sebulan to , dea kembali dengan sejuta kebahagiaan . doakan kebahagiaan kami yaaa .. :) .. now , una dah bahagia dengan dea , dan una dah janji dengan diri takkan penah ada sapa-2 dalam hati nie lagi .. ;) .. hanya dea seorang yang una cinta ,..

selama una x update blog nie , una dah masuk kampus .. 2 bulan rindu kat kampus nie . now, dah 4 minggu kat sini .. hilang rasa rindu to .. haha . merbok nie life una sekarang , .masuk sem 2 nie , takdak apa yang bz sangat . tp tengah risau pasal exam laaa .. hmm .. kwn pulak ... una bahagia ada ramai kawan .walaupun ada yang suka jatuhkan semangat una , tp takpa . mereka yang terbaik untuk una yaaa.. haaa .. sem nie , una ada sorang ja roomate .. nama dea aira , best gila duk dua org jaa .. aira nie roomate una hat dulu . tak penah jemu duk ngan dea . sbb dea tak mcm org len ..una selesa kawan ngan dea , sbb kami setaraf ..yg bezanya cuma dea anak tunggal , una 9 beradik .. :D .. okay .

lastly , una rindu family una . adek-2 .. rindu sangat-2 !! 2 minggu tak balik ! td dpt msg dari abh . ( salam adik , baik x minggu nie ? rindduu ) .. aduddu .. mestilah balek minggu nieee .. hehe .rindduu adek-2 yang ramai ..rindu mak n abah . rindu kembaq unaaa. huaaaa .. sayang depa ketat-2 . meaaww--2 ...;) ,


                                                     kata-2 untuk diri una sendiri .

 Tak semestinya perempuan yang tak pakai tudung to jahat , jangan pikir perempuan yang tak pakai tudung to takda maruah , mereka cuma memerlukan waktu untuk berubah. ;) 



Tuesday, 29 May 2012

dea kembali !

terima kaseh ya allh . akhirnya dea cari aku kembali . seminggu lebih aku menunggu dea tapi akhirnya dea kembali dengan buad aku tersenyum . dea cari aku kat tempat kerja .masa to bahagia sangat-2 . tapi aku juai mahai ,. aku lari darri dea . aku suruh dea balik but , dea sabaq .. hari kedua dea mai tempat kerja , aku balik awai . tak sanggup nak buad hati dea terluka lagi dengan kata-2 aku . kesian tgk dea . tapi dea still pujuk aku .. selama seminggu dea tinggai aku , baru aku taw kenapa dea buad mcm to . semua silap aku . mulut nie selalu maki dea yang dah berubah ..

akhirnya aku ngan dea kembali mcm dulu . bahagia sangat ! :)

Sunday, 20 May 2012

saya ikhlas lepaskan awak .


awak . semalam saya send mcg kat awak buad kali terakhir ,. saya minta maaf selama 6tahun kita kapel saya tak bahagiakan awak . maafkan saya . halalkan makan minum saya . halalkan segalanya awak . dan saya .. halalkan segalanya apa yang saya pernah beri pada awak ..

awak ... saya maafkan segala dosa awak kat saya . saya sayang hubungan kita , tapi saya dah give up dengan semua nie  . awak dah undur diri dari hidup saya , dan saya undur diri dalam hidup awak untuk kebahagiaan awak .
 
                    




andai satu hari nanti awak kembali pada saya , mungkin awak jodoh saya . dan awak .. selama kita kapel saya banyak lukakan hati awak , tapi saya dah buad yang terbaek untuk hubungan kita .. saya pergi dari semua nie dengan hati terbuka . saya rela lepaskan awak dari awak derita hidup dengan saya . 

saya taw , awak banyak sangat korbankan segalanya untuk saya kan ? tapi .. pernah dak awak fikir yang saya banyak korbankan hati saya dalam hubungan kita . pernah kadang-2 , kawan-2 saya cakap , saya terlalu sayang awk . hinggakan saya sanggup diri saya terluka dari lepaskan awak dari hidup saya .apa pun saya relakan semua nie berakhir ...

awak .. setiap detik yang berlalu , saya cuma harap awak kembali pada saya . dan sekarang ... saya dah tak kuat nak harap semua to lagi .. saya dah cuba baikkan hubungan kita .. tapi saya hanya dapat kepedihan , . ..
saya cuba call awak beratus kali , tapi apa yang saya dapat ? saya rindu awak sangat .. dan saya tak faham kenapa awak gamak buad mcm nie .. takpala awak .. untuk saya puaskan hati .. saya dah remove awakk dalam semua benda .. dan ...

selagii ada nama WANA .. selagi to saya still sayang awak .          awakkk .....

biarkan saya sendiri untuk harungi semua nie .. bila kawan saya cakap , " rugi la 6taun kawan tapi akhirnya macam ni" . saya just jawab , "kalau ada jodoh antara kita , saya dan awak akan bersatu " . saya rindu family awak . 

 akhir sekali .. saya lepaskan awak dengan hati yang terbuka .. saya maafkan segalanya ...



                            


kuatkan hati . :)

hari demi hari , dah takda lagi istilah kekasih dalam hidup aku .. you know why ? sebab aku digantung tak bertali ! kalau dah takmaw , bagi lerr balek hati aku ! kan ? dah give up lahh call hang ! msg  hang ! penat ! hati aku penat ! kenapa hang buad aku macam nie ! aku terseksa ! tapi setiap hari aku kena kuat untuk semua nie .

phone aku tak bunyi lama dah ! lebih baek kita putus di sini ! sebab aku pun dah malas pikiaq cinta ! biarlah 6tahun ajar segalanya tentang cinta . aku dah pasrah semua nie !

sekarang lebih baek aku pikiaq hati aku , diri aku dan family aku ! dah takdak guna untuk pikir dea lagi ! buang masa !!! memang dea yang aku cinta buad selamanya ! tapi dea gamak buad aku macam nie ! hari-2 aku sekarang , aku habiskan di tempat kerja ! untuk aku bahagia , aku tersenyum , aku lebih rela kerja dari duk rumah teringat dea ..

janji aku buad dea , aku takkan penah cari dea lagi . dan aku hanya tunggu dea kembali ! aku harap , dea takkan lupa kenangan aku ngan dea ! dan aku takkan menangis untuk dea .aku taw dea still sayang aku untuk selamanya . kita sama-2 ego , sebab to kita saling ,merindu kan ? (untuk gelakkan hati ) .


Friday, 18 May 2012

hati nie hanya untuk awak .

awak ! sehingga hari nie saya tunggu awak .. dekat seminggu dah awak . awak , hanya satu msg saya dapat , call saya tak dijawab . awak .. saya terima kata-2 awak yang terakhir , awak undur diri dari hidup saya . ya allah , masa to hati saya dah tak mampu nak berkata-2 . hanya saya dan hati saja yang taw masa to . saya terjaga dari tidur dan saya dapat msg awak to . saya terdiam ,. maafkan saya awak . saya akan jauh diri dari awak . tapi buad masa nie saya tak mampu lagi . saya still ganggu hidup awak . mesti awak rimas kan ?


saya faham maksud awak nie .. saya harap awak takkan anggap saya musuh awak .. dan awak .. sampai hari nie saya masih tak faham kenapa awak buad saya mcm nie . selama nie , saya terima awak .. apa awak buad saya terima , tapi takkan nie yang awak balas . takpala awak . saya tak salah awak . saya tak pandai jaga hati awak macam mana orang lain jaga hati awak ,. kan ? it's true ?
awak .. sejak awak tinggal saya , dah takda lagi perkataan I LOVE YOU untuk saya . tapi saya still send msg n kata mcm to kat awak kan ? gilaa kan saya nie :'| ..

awak .. hati saya sakit dengan cara awak buad nie ..hmm .. takpala awak .. 
Terima kasih awak kerana pernah menjaga hati saya ..
Saya yakin pemilik hati saya adalah awak ..
Kata-kata awak adalah suara hati saya ..
Saya ikhlas masa memberi hati saya pada awak ...
tapi sekarang , JANGAN cuba ketuk pintu hati saya lagi ..
Saya mohon ..
Hati saya lelah , hati saya nak rehat ..
Hati saya parah , hati saya nak sembuh cepat . ..

saya dah bgtaw awak kan semalam .. jangan pernah kembali lagi . saya nak hati saya tak sakit lagi . beri saya masa untuk lupakan segalanya . tapi saya tak mampu nak lupa segala kenangan kita . 


awak perlu taw ! SAMPAI HARI NIE, hanya awak dalam hati saya !

maafkan saya . saya doakan awak bahagia di samping family awak .

Thursday, 17 May 2012

tunggu dan terus menunggu ,,


hari nie dah 3 hari dea pergi tanpa khabar berita ,. sedih sangat hati nie . kenapa dea buad macam nie . 


selama aku kenai dea , dea tak macam nie pun . adakah terjadi apa-2 kat dea ? berilah aku petunjuk untuk

semua nie ya allah .. aku dah cuba tanya family dea , tapi family dea cakap dea ada ja kat rumah .. betol ka

? hurmmm .. aku tak pasti . hati nie tak sedap dah 3 hari .. hari last jumpa dea malam hari to .. dea kata

"mana nak taw , nie hari last jumpa dea" .. tapi aku buad taktaw ja . buad macam takdak pa ..kata-2

terakhir dea buad aku tak sangka dengan semua nie . aku harap dea kembali . tapi masih adakah peluang

semua to ? apa dosa aku ?

untuk si dea yang aku cinta ! awak ! saya taw setiap apa saya post dalam blog nie , awak jenguk . walaupun awak tak komen , tapi awak bagitaw saya . saya nak awak taw , saya rindu awak sangat-2 .. saya perlukan awak .. saya dah banyak lukakan hati awak .. adakah saya tak layak lagi untuk diri awak ?? saya tak pernah hargai setiap kali awak datang. saya nak awak ! awak pergi tinggalkan saya tanpa sebab .. awak jangan buad macam nie .. andai kata awak dah tak perlukan saya lagi , jujurlah ! saya terima awak ! saya akan terima setiap kata-2 awak .. tapi jangan buad saya tertunggu macam nie .. saya tersiksa awak .. call saya awak tak jawab .. kenapa awak ?? saya harap bila awak baca blog nie , awak bagi jawapan untuk saya .. 


saya boleh hidup tanpa awak kalau awak beri alasan kenapa awak tinggal saya ... dan saya tak suka bila

awak buad macam nie .. 3 hari saya tunggu awak .. saya akan tunggu awak sampai bila-2 ..
demi 6tahun , saya sanggup. tolong hargai saya ..








saya sendiri ! saya nak awak bersama saya ! maafkan kesilapan saya ! saya mohon agar awak maafkan segalanya .. saya tak pandai jaga hati awak macam awak jaga hati saya kan ? kadang-2 apa yang saya buad , saya tak pernah fikir hati awak ! dan saya taw awak terluka malah saya berpura-2 buad awak bahagia sedangkan awak tak bahagia dengan saya .. kan ?

sebab saya cita-2 awak musnah . segalanya sebab saya . saya musnahkan impian awak .. saya musnahkan hati awak bila awak ingin oraang laen dulu . tapi awak ,, saya buad semua untuk hubungan kita . saya nak kita bersama . hinggakan akhirnya , masing-2 buad haluan sendiri .

saya harap awak kembali . saya tunggu awak . i love you awak !









Sunday, 13 May 2012

maafkan saya awak !

ya allah ! kenapa aku kejam sangat ! buad hati dea terluka ngan perangai aku ! dea tak buad salah pun ! tapi aku yang buad dea macam dea buad dosa kat aku ! dea mai tempat keja , jus nak tengok orang yang dea sayang kerja . tapi aku hambat dea balek ! dengan pantas , dea amek aer dan cakap , takpa . saya datang nak beli aer , . saya tak leh mai tengok awek saya . tiba-2 aku qasa salah gila ! kenapa ngan aku !!

awak ! saya nak awak taw !! saya cinta awak ! sayang awak ! tapi saya tak mampu jadi yang dulu ! yang sweet mcm awak to kan ! saya tak mampu ! maafkan saya awak !
saya tak sanggup tengok awak pergi sebab saya ! saya tak mampu nak teruskan hari-2 saya bila takdanya awAK !

MAAFKAN SAYA ! SAYA BETUL-2 BUAD AWAK TERLUKA ! SAYA TAW SEMUA TO ! BAGI MASA UNTUK SAYA JADI YANG DULU ! TAPI MUNGKINKAH SAYA AKAN BERPATAH BALIK UNTUK JADI SAYA YANG DULU ??

maafkan saya . saya sayang awak .. ! saya cinta awak ! awak yang kedua dan terakhir . saya takmaw 6 tahun putus tengah jalan ! saya nak hidup bahagia ngan awak !