Tuesday, 29 May 2012

dea kembali !

terima kaseh ya allh . akhirnya dea cari aku kembali . seminggu lebih aku menunggu dea tapi akhirnya dea kembali dengan buad aku tersenyum . dea cari aku kat tempat kerja .masa to bahagia sangat-2 . tapi aku juai mahai ,. aku lari darri dea . aku suruh dea balik but , dea sabaq .. hari kedua dea mai tempat kerja , aku balik awai . tak sanggup nak buad hati dea terluka lagi dengan kata-2 aku . kesian tgk dea . tapi dea still pujuk aku .. selama seminggu dea tinggai aku , baru aku taw kenapa dea buad mcm to . semua silap aku . mulut nie selalu maki dea yang dah berubah ..

akhirnya aku ngan dea kembali mcm dulu . bahagia sangat ! :)

Sunday, 20 May 2012

saya ikhlas lepaskan awak .


awak . semalam saya send mcg kat awak buad kali terakhir ,. saya minta maaf selama 6tahun kita kapel saya tak bahagiakan awak . maafkan saya . halalkan makan minum saya . halalkan segalanya awak . dan saya .. halalkan segalanya apa yang saya pernah beri pada awak ..

awak ... saya maafkan segala dosa awak kat saya . saya sayang hubungan kita , tapi saya dah give up dengan semua nie  . awak dah undur diri dari hidup saya , dan saya undur diri dalam hidup awak untuk kebahagiaan awak .
 
                    




andai satu hari nanti awak kembali pada saya , mungkin awak jodoh saya . dan awak .. selama kita kapel saya banyak lukakan hati awak , tapi saya dah buad yang terbaek untuk hubungan kita .. saya pergi dari semua nie dengan hati terbuka . saya rela lepaskan awak dari awak derita hidup dengan saya . 

saya taw , awak banyak sangat korbankan segalanya untuk saya kan ? tapi .. pernah dak awak fikir yang saya banyak korbankan hati saya dalam hubungan kita . pernah kadang-2 , kawan-2 saya cakap , saya terlalu sayang awk . hinggakan saya sanggup diri saya terluka dari lepaskan awak dari hidup saya .apa pun saya relakan semua nie berakhir ...

awak .. setiap detik yang berlalu , saya cuma harap awak kembali pada saya . dan sekarang ... saya dah tak kuat nak harap semua to lagi .. saya dah cuba baikkan hubungan kita .. tapi saya hanya dapat kepedihan , . ..
saya cuba call awak beratus kali , tapi apa yang saya dapat ? saya rindu awak sangat .. dan saya tak faham kenapa awak gamak buad mcm nie .. takpala awak .. untuk saya puaskan hati .. saya dah remove awakk dalam semua benda .. dan ...

selagii ada nama WANA .. selagi to saya still sayang awak .          awakkk .....

biarkan saya sendiri untuk harungi semua nie .. bila kawan saya cakap , " rugi la 6taun kawan tapi akhirnya macam ni" . saya just jawab , "kalau ada jodoh antara kita , saya dan awak akan bersatu " . saya rindu family awak . 

 akhir sekali .. saya lepaskan awak dengan hati yang terbuka .. saya maafkan segalanya ...



                            


kuatkan hati . :)

hari demi hari , dah takda lagi istilah kekasih dalam hidup aku .. you know why ? sebab aku digantung tak bertali ! kalau dah takmaw , bagi lerr balek hati aku ! kan ? dah give up lahh call hang ! msg  hang ! penat ! hati aku penat ! kenapa hang buad aku macam nie ! aku terseksa ! tapi setiap hari aku kena kuat untuk semua nie .

phone aku tak bunyi lama dah ! lebih baek kita putus di sini ! sebab aku pun dah malas pikiaq cinta ! biarlah 6tahun ajar segalanya tentang cinta . aku dah pasrah semua nie !

sekarang lebih baek aku pikiaq hati aku , diri aku dan family aku ! dah takdak guna untuk pikir dea lagi ! buang masa !!! memang dea yang aku cinta buad selamanya ! tapi dea gamak buad aku macam nie ! hari-2 aku sekarang , aku habiskan di tempat kerja ! untuk aku bahagia , aku tersenyum , aku lebih rela kerja dari duk rumah teringat dea ..

janji aku buad dea , aku takkan penah cari dea lagi . dan aku hanya tunggu dea kembali ! aku harap , dea takkan lupa kenangan aku ngan dea ! dan aku takkan menangis untuk dea .aku taw dea still sayang aku untuk selamanya . kita sama-2 ego , sebab to kita saling ,merindu kan ? (untuk gelakkan hati ) .


Friday, 18 May 2012

hati nie hanya untuk awak .

awak ! sehingga hari nie saya tunggu awak .. dekat seminggu dah awak . awak , hanya satu msg saya dapat , call saya tak dijawab . awak .. saya terima kata-2 awak yang terakhir , awak undur diri dari hidup saya . ya allah , masa to hati saya dah tak mampu nak berkata-2 . hanya saya dan hati saja yang taw masa to . saya terjaga dari tidur dan saya dapat msg awak to . saya terdiam ,. maafkan saya awak . saya akan jauh diri dari awak . tapi buad masa nie saya tak mampu lagi . saya still ganggu hidup awak . mesti awak rimas kan ?


saya faham maksud awak nie .. saya harap awak takkan anggap saya musuh awak .. dan awak .. sampai hari nie saya masih tak faham kenapa awak buad saya mcm nie . selama nie , saya terima awak .. apa awak buad saya terima , tapi takkan nie yang awak balas . takpala awak . saya tak salah awak . saya tak pandai jaga hati awak macam mana orang lain jaga hati awak ,. kan ? it's true ?
awak .. sejak awak tinggal saya , dah takda lagi perkataan I LOVE YOU untuk saya . tapi saya still send msg n kata mcm to kat awak kan ? gilaa kan saya nie :'| ..

awak .. hati saya sakit dengan cara awak buad nie ..hmm .. takpala awak .. 
Terima kasih awak kerana pernah menjaga hati saya ..
Saya yakin pemilik hati saya adalah awak ..
Kata-kata awak adalah suara hati saya ..
Saya ikhlas masa memberi hati saya pada awak ...
tapi sekarang , JANGAN cuba ketuk pintu hati saya lagi ..
Saya mohon ..
Hati saya lelah , hati saya nak rehat ..
Hati saya parah , hati saya nak sembuh cepat . ..

saya dah bgtaw awak kan semalam .. jangan pernah kembali lagi . saya nak hati saya tak sakit lagi . beri saya masa untuk lupakan segalanya . tapi saya tak mampu nak lupa segala kenangan kita . 


awak perlu taw ! SAMPAI HARI NIE, hanya awak dalam hati saya !

maafkan saya . saya doakan awak bahagia di samping family awak .

Thursday, 17 May 2012

tunggu dan terus menunggu ,,


hari nie dah 3 hari dea pergi tanpa khabar berita ,. sedih sangat hati nie . kenapa dea buad macam nie . 


selama aku kenai dea , dea tak macam nie pun . adakah terjadi apa-2 kat dea ? berilah aku petunjuk untuk

semua nie ya allah .. aku dah cuba tanya family dea , tapi family dea cakap dea ada ja kat rumah .. betol ka

? hurmmm .. aku tak pasti . hati nie tak sedap dah 3 hari .. hari last jumpa dea malam hari to .. dea kata

"mana nak taw , nie hari last jumpa dea" .. tapi aku buad taktaw ja . buad macam takdak pa ..kata-2

terakhir dea buad aku tak sangka dengan semua nie . aku harap dea kembali . tapi masih adakah peluang

semua to ? apa dosa aku ?

untuk si dea yang aku cinta ! awak ! saya taw setiap apa saya post dalam blog nie , awak jenguk . walaupun awak tak komen , tapi awak bagitaw saya . saya nak awak taw , saya rindu awak sangat-2 .. saya perlukan awak .. saya dah banyak lukakan hati awak .. adakah saya tak layak lagi untuk diri awak ?? saya tak pernah hargai setiap kali awak datang. saya nak awak ! awak pergi tinggalkan saya tanpa sebab .. awak jangan buad macam nie .. andai kata awak dah tak perlukan saya lagi , jujurlah ! saya terima awak ! saya akan terima setiap kata-2 awak .. tapi jangan buad saya tertunggu macam nie .. saya tersiksa awak .. call saya awak tak jawab .. kenapa awak ?? saya harap bila awak baca blog nie , awak bagi jawapan untuk saya .. 


saya boleh hidup tanpa awak kalau awak beri alasan kenapa awak tinggal saya ... dan saya tak suka bila

awak buad macam nie .. 3 hari saya tunggu awak .. saya akan tunggu awak sampai bila-2 ..
demi 6tahun , saya sanggup. tolong hargai saya ..








saya sendiri ! saya nak awak bersama saya ! maafkan kesilapan saya ! saya mohon agar awak maafkan segalanya .. saya tak pandai jaga hati awak macam awak jaga hati saya kan ? kadang-2 apa yang saya buad , saya tak pernah fikir hati awak ! dan saya taw awak terluka malah saya berpura-2 buad awak bahagia sedangkan awak tak bahagia dengan saya .. kan ?

sebab saya cita-2 awak musnah . segalanya sebab saya . saya musnahkan impian awak .. saya musnahkan hati awak bila awak ingin oraang laen dulu . tapi awak ,, saya buad semua untuk hubungan kita . saya nak kita bersama . hinggakan akhirnya , masing-2 buad haluan sendiri .

saya harap awak kembali . saya tunggu awak . i love you awak !









Sunday, 13 May 2012

maafkan saya awak !

ya allah ! kenapa aku kejam sangat ! buad hati dea terluka ngan perangai aku ! dea tak buad salah pun ! tapi aku yang buad dea macam dea buad dosa kat aku ! dea mai tempat keja , jus nak tengok orang yang dea sayang kerja . tapi aku hambat dea balek ! dengan pantas , dea amek aer dan cakap , takpa . saya datang nak beli aer , . saya tak leh mai tengok awek saya . tiba-2 aku qasa salah gila ! kenapa ngan aku !!

awak ! saya nak awak taw !! saya cinta awak ! sayang awak ! tapi saya tak mampu jadi yang dulu ! yang sweet mcm awak to kan ! saya tak mampu ! maafkan saya awak !
saya tak sanggup tengok awak pergi sebab saya ! saya tak mampu nak teruskan hari-2 saya bila takdanya awAK !

MAAFKAN SAYA ! SAYA BETUL-2 BUAD AWAK TERLUKA ! SAYA TAW SEMUA TO ! BAGI MASA UNTUK SAYA JADI YANG DULU ! TAPI MUNGKINKAH SAYA AKAN BERPATAH BALIK UNTUK JADI SAYA YANG DULU ??

maafkan saya . saya sayang awak .. ! saya cinta awak ! awak yang kedua dan terakhir . saya takmaw 6 tahun putus tengah jalan ! saya nak hidup bahagia ngan awak !

Tuesday, 8 May 2012

sayang awak !



awak ! saya minta maaf banyak selalu lukakan hati awak ! saya taw , awak sayang saya ! sekarang , awak dah nampak , makin hari makin jauh saya pergi tinggalkan awak ! saya mintak maaf awak ! saya nak awak taw , sejauh mana kaki nie langkah jauh dari awak , saya tak dapat lupakan awak . sampai satu masa , saya akan patah balik jugak untuk bersama awak ! saya hanya cinta awak . saya dapat hidup tanpa awak , tapi , saya tak dapat bahagia bila takdak awak ! awak faham kan ?


awak taw tak ? saya rindu kita yang dulu ! yang selalu bersama ! tapi , saya tak buleh lagi semua to ! sebab saya nak berubah ! dan awak ! saya terharu sangat bila awak terima saya , bila saya cakap nak berubah ! semalam , saya bahagia dengan awak ! awak tak macam dulu ! tapi , saya rindukan awak yang dulu ! yang sweet tak terkata to ! oh no !! rindunya saat dulu !!
makin lama , saya makin segan bila awak terlebih sweet ! HAHA .
saya takmaw kehilangan awak ! kalau kita ada jodoh , saya nak awak jaga saya baek-2 macam sekarang ! kalau sekarang awak buleh jaga saya , saya yakin awak bule jaga saya sampai akhir nyawa saya . awak laen dari lelaki laen . biarlah apa pun dunia nak cakap tentang awak ! saya tetapsayang awak !

awak ingat tak ?? dulu saya selalu bgtaw mcm nie kat awak ? kan ? yang dulunya awak selalu pergi kat orang yang awak suka , akhirnya , awak sedar .. dan awak kembali pada saya ! saya ingat lagi depan mak ayah awak , awak cakap awak ada saya sorang ja . untung kan saya ? :) .
awak ! jahat bukan selamanya kan ? saya percaya semua to , dan terbukti sekarang , jahat bukan selamanya . apa pun yang saya anggap awak dulu , sekarang bukan semua to lagi !


sejak pertama kali kita kenal , sampai sekarang . awak tak pernah jemu call saya . jumpa saya / dan awak tak pernah jemu rapatkan saya ngan family awak . untungnya saya dapat kenal family awak yang sporting to kan ? hikhik !
dan setiap kali call , setiap kali jumpa , setiap kali awak hantar saya balik , setiap kali gaduh , awak tak pernah lupa akhirkan perkataan .........
 


sampai sekrang awak masih yang dulu . awak taw dak , bila saya marah awak , saya nak awak buad yang terbaik dalam hidup awak ! bukan saya benci awak . awak kenal kan saya mcm mana ?
awak ! saya cinta awak ! sayang awak ! saya nak bahagia dengan awak ! awak jangan lukakan hati saya nah ? jangan tinggal saya . jangan biar hidup saya keseorangan ! saya tak sanggup nak hadapi semua to ! saya pernah lalui dulu . saya tak sanggup awak !
 


 sekarang saya dah susah nak keluar aer mata lagi . saya harap , awak tak buad saya sedih macam nie ! awak nak bahgia kan saya kan ? dah lama saya tak rasa hidup macam dulu . saya harap , awak tak buad saya macam nie . :)


                                                 saya nak BAHAGIA DENGAN AWAK !


Saturday, 5 May 2012

penat !

hari nie aku penat sangat nie ! aku kerja stat 9 pagi sampai 1 pagi .. sapa suruh gedik sangat kan nak kerja ? ahhaha .. saja punnn  gedikk .. gatai nak buad ot . lalalala ... padahal koi 5 bule balek dah . takpa la .. cari rezeki yang halal .. apa pun sanggup .. lagipun , bukan duet tak masok . hahaha :D ..
memang penat laahh .. sampai aku lupa pada si dea ! laki aku cinta ! hmmm .. maaf syg ! bukann takmaw kuaq , tapi .. hmmm .. tah laa .. makin lama kita makin jauh ja .. sedih kan ?? takpala dear ! nanti kita kuaq nah .. nah , nah ..

penat sangat !! masa update nie , aku duk kat tempat keja la .. apa pun bule buad .. relex ja .. tp agak penat laa .. customer ramai .. buad relex sudah la kan ? huaaa :"(

Friday, 4 May 2012

silap aku !

ya allah .. aku dah silap kata . maafkan aku kawan . maaf kan aku kawan .. aku yang silap .. aku tak caya cakap hang . aku takleh tidoq . aku dah kata hang penipu . kejamnya aku .. soryy weii .. aku ingat hang tipu aku . aku harap esok or hari seterusnya hang maseh buad lawak n segalanya kat aku . nah .. nah ..

nie kata-2 aku kat kawan aku to . :
  • mampuih p kat hang laa penipu wei !
  • aku tak tanya sapa !
  • sumpah demi allah laa aku tak tanya sapa !
  • aku taw pun dari ayat hg atas tadi .
  • nampak sangat hang tipu aku !
  • kdg-2 apa kita tipu , org to takkan taw .
  • tp benda to akan taw jugak ,
  • \cuma dlm masa dekat or lambat ja .
  • okay ?
  • salam .
  • tc. 

    kawan : 
    • haha
    • una2
    • nak tnya pendapat sikit ni
    • boleh dak?

    • aku :
      apa ?

      kawan :
      • nak ke selatan ka ataupun nak ke utara?
      • bg pendapat sikit.

        aku :
        • dua-2 !
        • awatttt ???

          kawan :
          • selatan joh ngat
          • takpa tnya ja
          • thx
          • marah ka
          • sorry kalau buat silap
          • tp pasai *****
             tu rasanya tak silap kot
          • terpulangla nak caya ka tak
          • kalau sy ada lg sem depan ok fine sy penipu
          • tp kalau takdak sapa yg penipu?
          • off dulu k
          • sorry sgt kalau buat una marah
          • k byee



          • kawan ! walaupun aku marah hang , aku tetap reply . sebab , aku tak qety nak maqah lama-2 ! aku maqah 5 minit ja , pasto okay laa .. tapii ,,.. aku taw silap aku .. maafkan aku weii .. 

            hang bukan penipu !! bukann !! bukannn !!!

            i'm sorryy .. :'( ..
            HANG BUKAN PENIPUUUUU !!!!!!!!!!

            dun give upp nahhh .!

Thursday, 3 May 2012

mana orang-2 aku sayang ?

hampa semua ada orang yang hampa sayang kan ? selain family hampa ada kawan gak kan ? pakwe ? makwe ? adik /abg angkat ? kann . kann .. kan ..

sekarang aku nak bagitaw . orang-2 yang aku sayang dah mula jauh dari aku ? y ? kenapa aku ? kenapa bukan org len?? 

kalau aku salah dalam setiap apa aku cakap , i'm sorry . aku tegur , aku marah sebab aku sayang . aku takmaw dea silap langkah lagi ! yaaa . aku taw dea dah besaq skunk . dah tak perlukan nasihat aku yang dulu lagi . n aku taw , sapa aku kan ? aku tak layak nak bagi nasihat kat dea . nak tegoq dea ! n aku tak layak dalam segala-2nya . sapa aku yang tegoq dea ?? aku bukan sapa-2 dalam hidup dea , juz , kawan .. dea ada mak ayah , abang adik . buad apa dea perlukan nasihat kawan dea nie . mungkin silap aku dulu . pernah lukakan hati dea . tapi , dalam semua kawan , aku lebih series ngan dea ,. sebab hanya dea taw sapa aku yang sebenaqnya . n now , aku malu ngan dea sebab dea taw segalanya . n skunk , aku terima semua nie dengan rela . mungkin dea dah penat ngan perangai aku . n aku tak pernah jemu ngan dea . hmm . bila aku tengok dea on9 fb . aku nak tegur . tapi , aku tak sanggup . selepas aku tegor , n dea bagi respon yang buat hati aku terluka . aku pilih jalan diamkan diri . biaq aku diam untuk tengok dea . kadang-2 , apa kita nak , kita takkan dapat kan ? macam aku la .. apa aku nak , aku tak dapat .. aku nak dea bahagia ! tapi , aku tak mampu buad mcm to sebab aku tak mampu nak buad dea bahagia melainkan kawan-2 dea yang laen buad dea bahagia .


PALING SEDIH !
pernah sekali dea blog aku . atas sebab , kawan dea . ! okay . aku terima . aku buad relex walaupun hati aku agak terluka ! . knp semua nie jadi ??
aku pun ada kawan gak ! tapi , aku tak pernah nak blog kawan-2 aku yang baru kenai, sebab kawan yang lama ! kadang-2 , walaupun kita kawan lama , x semestinya kita kena bgtaw segala hal kat dea . tp , kwn yg kita baru kenal , kita boley cita segalanya , sebab , kita taw jalan hidup kita sama ngan dea . . aku taw kawan dea to baek , tapi kenapa dea kena buad kat aku ? kalau agak aku dah memang bukan kawan hang , okay . blog saja . itu jalan terbaek untuk dea lupakan aku kan ? lagipun , aku tak pernah tolong apa-2 untuk dea . sebab to ,a ku bukan kawan yang baek untuk dea . takpa kawan , selamanya kau di hati ku !! 


DIAM TAK SEMESTINYA LUPA !
aku diam bukan aku lupa dea ! tapi , aku nak tengok dea jalani hidup dea ngan kawan-2 dea , family dea . itu ja ! aku doakan kebahagiaan hampa . 


Kita belajar untuk melepaskan seseorang yang amat bermakna di dalam hidup kita perlahan lahan.. Dengan kekuatan yang ada, kita masih lagi mampu tersenyum indah menutup kesedihan di hati.. Kita belajar untuk hidup keseorangan namun kesepian itu kadang membuatkan kita kosong di dalam meniti hari.. Namun apa yang tahu, dia tetap pernah bertahta di hati walau kita belajar melupakannya . :')

KITA MASING-2 EGO , SEBAB TO KITA MASING-2 RINDU SEBAB TAKDAK SAPA YANG NAK MULA TEGUR DULU !